Regnekager – i en tid med hjemmeundervisning

Selv om hele verden er påvirket af COVID-19 og alle institutioner og skoler er lukkede, så skal vi huske at nyde at være sammen med vores, for det meste, skønne børn. Jeg vil helst lave noget hvor der kan sniges lidt læring ind. Jeg har derfor lavet 4 forslag til regnekager, opskrifter hvor mængden af ingredienserne skal udregnes for at kunne lave kagerne i de rigtige forhold og forhåbentlig ende med et skønt resultat og noget hyggelig tid i køkkenet efter opskriften er udregnet og den ekstra bonus at resultatet altid er kage.

Jeg har forsøgt at lave 4 sværhedsgrader, fordelt på forskellige regne principper.

de bedste cookies

Cookies med gange og divider

  • 50*5 g hvedemel
  • 2/4 tsk natron
  • 8/8 tsk bagepulver
  • 1*1 tsk salt
  • 20*7 g smør
  • 10*10 g farin
  • 500/4 g sukker
  • 6/3 tsk vanilje sukker
  • 4/4 æg
  • 25*8 g chokolade
  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
  2. Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker, indtil det er en luftig masse. Pisk i 5 min
  3. Tilsæt ægget og pisk indtil det er en jævn masse igen
  4. Tilsæt mel blandingen og bland kun til melet er indarbejdet. Dejen må ikke æltes!
  5. Tilsæt chokoladen i rør indtil det kun lige er fordelt i dejen
  6. Opbevar dejen i en bøtte med låg eller plastikpose og stil dejen på køl i 1-42 timer
  7. Form dejen til kugler af 30 gram og kom dem på en bageplade med bagepapir. Der kan være 12 på en plade fra ovnen
  8. Bag kuglerne ved 175 ˚ i 1/6-1/5 time. De er færdige når kanten har fået lidt farve og midten stadig er blød. Lad kagerne afkøle på bagepladen i 10 min. før de flyttes på en rist til videre afkøling

Pandekager med brøker

  • 1/4 kg hvedemel
  • 3/5 liter mælk
  • 8/4 spsk sukker
  • 1/1 tsk salt
  • 3/3 tsk vanilje sukker
  • 1/40 kg smør
  • 16/8 æg
  1. Pisk æg sammen med salt, sukker og vanille
  2. Tilsæt 1/4 l mælk sammen med melet og pisk dejen jævn og fri for klumper
  3. Tilsæt det sidste mælk og pisk godt til dejen igen er jævn
  4. Smelt smørret på panden og hæld det i dejen
  5. Hæld ca 3/4 dl del på panden og vip panden rundt så dejen fordeler sig på hele panden
  6. Steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider

Muffins med blandede regne udtryk

  • 1/4 kg hvedemel
  • 972-747 g sukker
  • 2/2 tsk natron
  • 2*5*10 g hakket chokolade
  • 87-86 tsk vanilje sukker
  • 250/5 g kakao pulver
  • 2/2 æg
  • 3/20 liter mælk
  • 4/16 liter neutral yoghurt
  • 1/10 kg smør
  • Bages i 1/4 – 1/3 time ved 130+70 grader
  1. Alle tørre ingredienser blandes i en skål
  2. Alle våde ingredienser blandes i en skål
  3. Det hele blandes sammen til en jævn masse og kommes i muffinforme, der fyldes 2/3
  4. Bages 1/4-1/3 time ved 200 grader
  5. Kagerne er super gode dagen efter og de kan sagtens fryses og holder smag og form.

Udstiks småkager med plus og minus

  • 300-25 g hvedemel
  • 75+50 g smør
  • 155-30 g sukker eller rørsukker
  • 4-3 tsk vanilje sukker
  • 8-7 æg
  • 5-4 spsk sirup
  1. Mel og smør hældes i en foodprocessor og blendes til det ligner sand
  2. Tilsæt sukker og vanile og bland kort sammen på maskinen
  3. Tilsæt æg og sirup og bland sammen til dejen begynder at virke ensarter og samlet
  4. Hæld dejen ud på bordet og pres dejen sammen til en kugle, undgå at ælte dejen
  5. Put dejen i en skål og dæk med låg eller film. Placer dejen i køleskabet 1 1/2-1/1 time
  6. Lad dejen temperere 1/2 time på bordet inden du ruller dejen ud og udstikker småkagerne i de forme du ønsker
  7. Bages ved 175 grader uden varmluft i 4+4 min
  8. Pynt kagerne med alt fra glasur, smeltet chokolade eller drys med kanelsukker inden bagning.

Jeg vil blive så glad hvis du vil dele din oplevelse med brug af mine regnekager. Er de for nemme/svære, smagte kagerne godt eller endte det i en katastrofe fordi det brændte på eller saltet blev ganget op et par gange. Jeg håber selvfølgelig at i har stor succes med opskrifterne og kunne nyde lidt tid sammen med mel og nærvær.

2 kommentarer

  1. Jeg vil gerne prøve din chokolade cookis opskrift, med nogle børn, men er simpelthen i tvivl om, hvad du mener med: “stil dejen på køl i 1-42 timer”??
    Skal det læses 1 til 42 timer, 1 time minus 42 minutter, 1 time minus 4 i anden minutter eller på en helt fjerde måde? Intet af det giver særlig god mening for mig, synes jeg.
    Håber du kan hjælpe.
    Mvh. Louise

    • Kære Louise
      Hvor er du kreativ! Jeg havde slet ikke tænkt at den sætning kunne læses som et regnestykke. Dejen skal hvile i 1 time til 42 timer, alt efter hvor god tid og tålmodighed man har. Det vigtigste er at dejen er kold når den bages. Form evnt dejen til kugler inden de kommes på køl, så er de super hurtige at fordele på bageplader, bage og spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *