Drivhuset skulle ryddes og gøres vinter klar.
Desværre var der en del tomater der ikke er blevet modne, men skaden var ikke så stor at den ikke var godt for noget.
De her hårde og trælse tomater ligner ikke noget der bliver særlig spændende.
Så igang med at lave lækre, søde og helt vidunderlige syltede tomater.
Tomaterne kan bruges som det søde til steg og vildt. Og i år skal jeg lege med at lave dessert med disse skønne tomater.
Det tager noget tid at prikke tomaterne men med lidt musik, en kærlig hjælper og mulighed for at perforere tomaten til ukendelighed gør det hele meget sjovere. også er resultatet ret lækkert.
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 0,5 kg grønne tomater
- 0,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 350 g rørsukker
- 2 spsk vanillesukker
- 1 stang vanille
- ingefær ca halv tommeltot størrelse
Sådan gør du
- Tomaterne prikkes med en tynd pålægs gaffel, tre-ben eller kødnål. Tomaternes skind skal være helt gennem hullet så tomaterne bliver “møre” og bløde
- Bland eddike, vand, sukker og vanille i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet
- Tilsæt tomaterne og lad den simre i 15-30 min alt efter tomaternes størrelse. Lad det simre til tomaterne virke møre
- Efter 10-20 min tilsættes ingefær
- Hæld tomaterne på skoldede glas og dæk tomaterne med lagen. Skær vanillestangen i stykker så hvert glas kan få et stykke i. Sæt straks låg på
Noter
For at forlænge holdbarheden så bruger jeg atamon til at skylde de skoldede glas i.
Seneste kommentarer