Sådan en cookie der både er blød, sprød og proppet med chokolade er lige til at blive lykkelig over!
Cookies fyldt med chokolade
Ingredienser
- 250 g mel
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 140 g smør den i folie, stuetemperatur
- 100 g brun farin
- 125 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 1 æg str M/L
- 250 g chokolade.
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
- Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker, indtil det er en luftig masse. Pisk i 5 min
- Tilsæt ægget og pisk indtil det er en jævn masse igen
- Tilsæt mel blandingen og bland kun til melet er indarbejdet. Dejen må ikke æltes!
- Tilsæt chokoladen i rør indtil det kun lige er fordelt i dejen
- Opbevar dejen i en bøtte med låg eller plastikpose og stil dejen på køl i 1-42 timer
- Form dejen til kugler af 30 gram og kom dem på en bageplade med bagepapir. Der kan være 12 på en plade fra ovnen
- Bag kuglerne ved 175 ˚ i 10-12 min. De er færdige når kanten har fået lidt farve og midten stadig er blød. Lad kagerne afkøle på bagepladen i 10 min. før de flyttes på en rist til videre afkøling
Noter
Brug den type chokolade du har og kan lide. De fungerer både med mørk, lys og hvid eller måske en blanding af det hele?
Hvor store skal de være? Jeg syntes 30g er en passende størrelse, det svarer til en bordtennisbold.
Nogle vil have dem større, andre mindre. Men husk at holde øje med dem i ovnen og juster bagetiden derefter.
Seneste kommentarer