Skonollerkokker

Mærkeligt navn, men så gode og nemme – og de kan fryses!

Skonollerkokker

Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 13 minutter
Ret Kage
Antal 25 stk

Ingredienser
  

Dej

  • 500 g mel
  • 375 g smør margarine
  • 50 g gær
  • 5 tsk vanillesukker
  • 1 æg

Creme

  • 1 spsk maizena
  • 2,5 dl mælk eller fløde
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 æg

Sådan gør du
 

  • Smørret smuldres ud i melet sammen med vanille. Det kan med fordel gøres i en foodprocessor
  • Udblød gæret i det sammenpiskede æg Tilsæt æg og saml dejen til en klump. Dejen må ikke æltes
  • Pak dejen ind i film eller put den i en bøtte med låg. Lad dejen stå og hvile i en times tid imens kagecremen laves
  • Rul dejen ud til cm 3 mm tykkelse og stik dejen ud med en stor kop eller udstikker, ca 8cm i diameter
  • Put 1 tsk creme på den ene halvdel af cirklen og fold den anden halvdel over, så du får en halvcirkel
  • Pres kanten godt sammen så cremen bliver inden i dejen
  • Bag kagerne ved 200 grader i ca. 12 min. Tjek til dem efter 10 min. Kagerne skal være gyldne i kanterne
  • Lad kagerne køle helt af inden de pyntes med lidt glasur

Creme

  • Bland maizena med 1 dl mælk i en lille gryde og pisk god så der ikke er klumper i
  • Tilsæt resten af ingredienserne og varm op under konstant omrøring/piskning
  • Lad cremen koge, stadig under konstant omrøring indtil cremen tykner og sporet fra piskeriset forbliver i cremen
  • Hæld cremen i en kop, skål eller andet du lige syntes og dæk cremen med film. Filmen skal helt ned og røre cremen på hele overfladen. På den måde undgår du at cremen får skind og der ligger sig kondens vand oven på cremen
  • Stil cremen på køl til den skal bruges

Noter

Kagerne kan sagtens fryses (uden glasur) Så har du altid noget nemt og lækkert at tage op og servere for uventede gæster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering