I weekenden var vi på tur i skoven med en naturvejleder. Der fandt vi blandt andet skovmærker. Vejlederen havde lavet sukker med den lille fine plante og så kom ideerne…
I stedet for vanillekranse så prøver jeg med skovmærke kranse.
Men først skal sukkeret laves, så efter en lidt våd tur i skoven er jeg nu indehaver af “en hat fuld” skovmærker, de skal vaskes, tørres i ovnen og blendes med sukker.
Til denne portion har jeg brugt 200 g sukker og ca 20 g tørrede skovmærker.
- Pluk et par håndfulde skovmærker, gerne med blomster
- Rens/vask for dyr og andre blade
- Tørre i ovn, 3-4 timer ved 50 grader – vend dem info mellem
- Lad bladene køle af
- Blend bladene med sukkeret
- Sigt krydder sukkeret så de største blad og stængel dele fjernes
- Opbevares i rent, tæt sluttende glas
Nu er det bare at finde tid til at bage med mut nye krydder sukker.
Seneste kommentarer