15/52 – Kanelkage

Jeg havde først bagt en flytte kage til nogle dejlige mennesker, men at aflevere en kage jeg havde skåret i, syntes jeg ikke jeg kunne, så den blev afleveret uden at være prøvesmagt.

Det var Poul ikke helt tilfreds med, så igang igen- men denne gang kun 1/4 af portionen, for så kunne jeg også afprøve min nye springform på kun 16 cm i diameter- og jeg er allerede stor fan!

Og her kommer en alu bradepande virkelig til din anvendelse, ved at kunne kasseres bagefter. Jeg lavede halv portion og det passede rigtig fint i formen.

Men opskriften kommer her- God fornøjelse. Jeg har brugt neutral yoghurt i stedet for kærnemælk og det fungerer rigtig godt!

Kanelkage

Ret Kage

Ingredienser
  

Kagen

  • 125 g margarine
  • 400 g sukker
  • 400 g mel
  • 4 tsk kanel
  • 2 tsk natron
  • 5 dl kærnemælk

Glasur

  • 50 g margarine
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 spsk kakao pulver
  • 4 spsk stærk kaffe

Sådan gør du
 

Kagen

  • Sukker og smør piskes sammen
  • Tilsæt kærnemælken
  • Tilsæt de sidste ingredienser og rør det hele sammen til en jævn dej
  • Bages ved 200grader i ca 30 min

Glasur

  • Det hele smeltes sammen i en gryde og hældes over den afkølede kage

Noter

Kærmemælk kan fint skiftes ud med neutral yoghurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering