En trist rest fra morgenmaden kan godt bliver lavet til noget mere festligt.
Det er ikke fordi der er mange penge der går fra husholdnings budgettet hvis en rest havregrød kasseres, men hvorfor gøre det når der kan komme noget skønt ud af det?
De er muffins er en gammel håndskrevet opskrift jeg fandt da jeg var på opskrift besøg. Jeg har altså en svaghed for gamle opskrifter.
De her smager fint men bliver hurtig lidt tørre og kedelige. Det troede keg egentlig havregrøden ville hjælpe på, men måske de bare ikke helt lykkedes for mig.
De skal i hvertfald prøves igen med lidt justeringer.
Den foreløbige opskrift finder du her.
Havregrøds muffins
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1,75 dl kogende vand
- 1 æg
- 75 g sukker
- 75 g farin
- 50 g smør smeltet
- 100 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 knsp salt
- 50 g rosiner
Sådan gør du
- Hæld den kogende vand over havregrynene og lad dem stå 10 min – eller brug havregrød lavet af 1 dl havregryn (250g havregrød)
- Pisk æg sammen med sukker og farin
- Tilsæt de resterende ingredienser på nær mel og rosiner
- Rør til sidst melet i dejen og vend rosinerne i
- Hæld dejen i muffin forme og bag dem i 25 min ved 180 grader
Seneste kommentarer