Jeg glemmer tit at pensle brød og boller inden jeg bager det. For mig gør det ikke så meget- brødet bliver spist alligevel.
Men derfor kan jeg jo godt tage mig sammen og lave et lille forsøg med pensling.
Jeg har forsøgt med:
- Ingen ting
- Vand
- Mælk
- Yoghurt
- Æggeblomme
- Æggehvide
- Sammenpisket æg
- Kaffe
- Sukker vand (tynd glasur)
- Drysset med sukker
- Olie
- The
Jeg har brugt “Evas fødselsdags boller” til forsøget som jeg faktisk syntes er lykkes ret godt – når jeg nu selv kan skrive det.
Ud af de 12 forskellige ting, syntes jeg at æggeblomme og sammenpisket æg er det der giver den flotteste overflade. Den bliver glat, skinnende og blød, hvorimod næsten alle andre er matte og ikke gør så meget for skorpen.
Olie gør skorpen en lille smule sprød lige når bollerne kommer ud af ovnen, men det forsvinder igen.
Sukker vand gør også skorpen sprød og bør kun bruges hvis sukker giver mening til bollerne.
Det blev til en hurtig prøve, men den er lavet med kærlighed og nysgerrighed.
Tak for at dele din test, meget brugbar – lige hvad jeg stod og manglede.
Hilsner
Velbekomme, det er dejligt at vide at andre kan bruge mine input.
Rigtig god påske til dig og dine!
Rigtigt godt og informativt eksperiment.
Jeg antager alle bollerne pånær penslingen havde ens vilkår, og at forskelle i hævningen/størrelsen således er tilfældige.
Vh Sine
Hej
Tak for din besked!
Det var lidt sjovt at se forskellen.
Bollerne blev lidt sjusket formet og afvejet, så hævningen blev ikke så pæn og jævn som de plejer at blive. Måske jeg skulle give det et forsøg mere med lidt mere kærlighed.