7/52 – Faster Elvas chokoladekage

Jeg kan huske denne kage fra jeg var barn og jeg har sådan glædet mig til at skulle bage den! Jeg har kun fået ingrediens listen så fremgangsmåden blev efter “jeg syntes det her virker rigtig” metoden. Jeg har desværre ikke kunnet kontakte ophavskvinden da hun døde for nogle år siden.

Kagen husker jeg som en lidt tæt chokoladekage med en skøn smørcreme i midten- men det var ikke lige sådan min blev… suk…

Jeg kan ikke huske at have fundet en tilsvarende opskrift med kartoffelmel i dejen, men Elva måtte jo vide hvad hun lavede, så jeg miksede i god tro og efter bedste evne.

Kagebunden blev egentlig god nok, men uden så meget smag. Til gengæld var den nem at halvere til smørcremen.

Videre til smørcremen- Åh nej… Jeg lukkede øjnene og kørte efter “jeg blander bare lige det hele sammen” metoden- ikke nogen god ide! Æggehvide i en smørcreme? Ikke lækkert! Men en swiss meringue buttercream – åh ja! Men der var det for sent, det blev en nasty gullig creme uden smag. Men nå, jeg kan jo ikke vinde hver gang, men denne opskrift er ikke en jeg prøver igen – ihvertfald ikke uden at have overvejet fremgangsmåderne bedre og uden en træt 2-årig ved min side.

Nå, så meget klogere!

Det skulle have været en æggeblomme og ikke æggehvide der skulle i smørcremen.

Okay så… Kagen får et forsøg mere med en ordentlig smørcreme

Opskriften skal i ikke snydes for,men jeg anbefaler ikke at prøve den.

Chokolade bunden:

 • 125 g margarine
 • 125g sukker
 • 1,5 dl hvedemel
 • 0,5 dl kartoffelmel
 • 1 æg
 • 8tsk kakao pulver
 • 1 dl mælk
 • 2 tsk bagepulver

Bages i en rugbrødsform, ved 225 grader i 5-10 min. Fail! Den skal have 20 min.

Cremen:

 • 125g blød smør
 • 125g flormelis
 • 1 æggehvide

Kagen blev pæn nok, men den fik overhoved ikke den omsorg den havde behov for. Så næste gang jeg får opskrifter nedfældet- må jeg huske at få fremgangsmåden og de gode råd med også. Men kage blev det bagt, smagt og fjernet fra min opskriftsamling- bedre held næste gang- okay bedre research næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.