43/52 – Madbrød med soltørrede tomater

Jeg fik på et tidspunkt et skønt brød til tapas hos en dejlig veninde, et brød der var luftigt, fuld af smag og lækkerier, men vigtigst af alt- bagt med kærlighed.

Dette brød kan du freestyle som du har lyst, fyld det med feta og oliven, friske krydderurter, tørrede krydderurter.

Jeg fyldte mit med soltørrede tomater i olie, frisk rød peber, tørret oregano og tørret basilikum – det blev ikke et kønt brød, men det smagte super godt!

Madbrød med fyld

Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 3,5 dl lunken vand
  • 2-3 spsk soltørrede tomater i olie hakkede
  • 450 g hvedemel måske mere, måske mindre
  • 1 tsk salt
  • 1 rød peberfrugt skåret i små tern/hakket
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 spsk frisk purløg
  • olivenolie til skålen brug det du har og kan lide

Sådan gør du
 

  • Opløs gæret i vandet. Tilsæt sukker og salt
  • Bland og ælt melet i vandet og ælt dejen godt, tilsæt melet lidt af gangen
  • Lad dejen hæve i en skål smurt med olie, i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse
  • Slå dejen ned og ælt den igennem. Mas/rul dejen flad og tilsæt alle smags giverne. Rul dejen sammen og ælt det hele godt til smags giverne er nævnt fordelt
  • Form dejen til en cirkel, et brød eller den form du lige har lyst til og lad dejen efterhæve i ca. en halv time
  • Bag brødet i en forvarmet ovn på 200 grader i 25 min, plus/minus

Noter

Alle krydderurter kan skiftes ud med det du kan lide eller lige har i nærheden. Prøv også med små feta stykker, hakkede oliven eller hvad du lige syntes passer til din ret.

Dagen efter blev det sidste af brødet skåret i skiver, uden at skære igennem, og revnerne blev fyldt med revet ost – også en tur i oven. Det var ikke nogen dårlig ide, så det skal prøves igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering