Jeg fik på et tidspunkt et skønt brød til tapas hos en dejlig veninde, et brød der var luftigt, fuld af smag og lækkerier, men vigtigst af alt- bagt med kærlighed.
Dette brød kan du freestyle som du har lyst, fyld det med feta og oliven, friske krydderurter, tørrede krydderurter.
Jeg fyldte mit med soltørrede tomater i olie, frisk rød peber, tørret oregano og tørret basilikum – det blev ikke et kønt brød, men det smagte super godt!
Madbrød med fyld
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 tsk sukker
- 3,5 dl lunken vand
- 2-3 spsk soltørrede tomater i olie hakkede
- 450 g hvedemel måske mere, måske mindre
- 1 tsk salt
- 1 rød peberfrugt skåret i små tern/hakket
- 2 tsk tørret rosmarin
- 2 tsk tørret oregano
- 2 spsk frisk purløg
- olivenolie til skålen brug det du har og kan lide
Sådan gør du
- Opløs gæret i vandet. Tilsæt sukker og salt
- Bland og ælt melet i vandet og ælt dejen godt, tilsæt melet lidt af gangen
- Lad dejen hæve i en skål smurt med olie, i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse
- Slå dejen ned og ælt den igennem. Mas/rul dejen flad og tilsæt alle smags giverne. Rul dejen sammen og ælt det hele godt til smags giverne er nævnt fordelt
- Form dejen til en cirkel, et brød eller den form du lige har lyst til og lad dejen efterhæve i ca. en halv time
- Bag brødet i en forvarmet ovn på 200 grader i 25 min, plus/minus
Noter
Alle krydderurter kan skiftes ud med det du kan lide eller lige har i nærheden. Prøv også med små feta stykker, hakkede oliven eller hvad du lige syntes passer til din ret.
Dagen efter blev det sidste af brødet skåret i skiver, uden at skære igennem, og revnerne blev fyldt med revet ost – også en tur i oven. Det var ikke nogen dårlig ide, så det skal prøves igen.
Seneste kommentarer