39/52 – Banankage

Det er ikke alle der er til Banankage og sådan er det, jeg spiser heller ikke drømmekage.

Men i dag var der lige to lettere bløde bananer i kurven og det kaldte jo lige på en Banankage.

Den er så nem at blande sammen, tænd ovnen, bland dejen og når ovnen er varm så er dejen også klar.

Jeg kan godt lide den søde og svampede kage- især med chokolade på toppen. Det nåede jeg desværre ikke lige idag men den er stadig god!

Opskriften finder du her under.

Jeg har været på Trapholt museum i Kolding og der faldt jeg over det lille kage gadget der kan løse de fleste kage konflikter- At kunne dele en kage ligeligt. Jeg var nød til at have disse kage markører med hjem. Du vælger antal stykker kagen- eller pizzaen- skal deles i, trykker dimsen i kagen også er der fine markeringer at skære efter. Slut med “Han fik et større stykke end mig” konflikten.


Banankage

Ret Kage

Ingredienser
  

  • 230 g sukker
  • 120 g margarine eller smør
  • 2 æg
  • 2-3 bananer modne
  • 25 g hasselnødder kan undlades
  • 0.25 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vanillesukker
  • 0,75 dl kærnemælk
  • 190 g mel

Topping

  • 150 g chokolade.

Sådan gør du
 

Kagen

  • Pisk margarine og sukker sammen
  • Mos bananerne godt og bland det i sukkeret sammen med æg, kærnemælk, nødder, salt, vanille, natron og hakkede hasselnødder
  • Tilsidst tilsættes melet og det hele blandes til en jævn dej
  • Bages i alt fra rugbrødsform, springform eller bradepande. Bag i ca 35 min ved 200 grader

Topping

  • Hak chokoladen og drys den oven kagen så snart den kommer ud af ovnen. Varmen fra kagen vil smelte chokoladen
  • Alternativt kan chokoladen smeltet over vandbad og smøres på efterfølgende- men hvorfor skabe mere opvask end højst nødvendig

Noter

Nødderne kan sagtens undværes. 
Det ultra nemme chokolade låg er at putte pålægschokolade på når kagen stadig er varm. Ingen hakken, dryssen eller smelten. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering