Scones

Scones en søndag morgen med en god kop the og nogle skønne underboer – så bliver det ikke meget bedre.

Scones

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Kage
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 240 g mel
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 80 g smør
  • 40 g sukker
  • 1 1/2 dl kærnemælk mælk kan sagtens bruges
  • 25 g mørk chokolade dråber kan undades

Sådan gør du
 

  • Bland de tørre ingredienser i en skål. Smuller smørret i, det behøver ikke være så fint så lad bare nogle klumper smør værre, det hjælper med at lave sconesne lidt mere flagedelte.
  • Bland derefter mælken i dejen og saml dejen UDEN at ælte dejen. Dejen skal kun lige samles.
  • Tryk dejen flad og fold den sammen i 3 lag, tryk den derefter flad igen og fold dejen sammen en sidste gang – det hjælper til at gøre sconesne mere lagdelte.
  • Pres dejen flad til ca 1,5 cm tykkelse og skær eller udstik dine scones i ønskes form og størrelse. Jeg skærer dem oftest ud i 12 stykker.
  • Placer dem med et par centimeters mellemrum på pladen. De skal ikke hæve inden bagning Pensl sconesne med mælk eller æg – jeg glemmer det oftest men det gør heldigvis ikke noget ved smagen.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 12-15 min. De skal være let gyldne, men ikke mørke
  • Afkøl de små lækre sager på en rist og server dem lune med lemoncurd, flødeskum, marmelade, smør eller aller bedst med clutted cream

Noter

De ubagte scones kan fryses og bages når de har tøet i ca 30 min og bages i ca 15 min ved 200 grader

2 kommentarer

  1. jeg har snart prøvet mange og jeg syntes ikke de smager af noget, dem man køber har sådan en dejlig eftersmag, og krumme, tror bare jeg opgiver, foreks. dem fra Føtex de er mega gode

    • Hej
      Tak for din kommentar.
      For mig er en god scone ikke så sød som mange af dem man kan købe, og heldigvis for de mange muligheder for at finde den perfekte scone til hver sin smag.
      Jeg håber du finder den opskrift der passer til dig.
      Jeg ønsker dig en dejlig dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering