Madbrød med fyld

Dette brød er blødt, luftigt, lidt svampet og fund af smag

Madbrød med fyld

Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 3,5 dl lunken vand
  • 2-3 spsk soltørrede tomater i olie hakkede
  • 450 g hvedemel måske mere, måske mindre
  • 1 tsk salt
  • 1 rød peberfrugt skåret i små tern/hakket
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 spsk frisk purløg
  • olivenolie til skålen brug det du har og kan lide

Sådan gør du
 

  • Opløs gæret i vandet. Tilsæt sukker og salt
  • Bland og ælt melet i vandet og ælt dejen godt, tilsæt melet lidt af gangen
  • Lad dejen hæve i en skål smurt med olie, i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse
  • Slå dejen ned og ælt den igennem. Mas/rul dejen flad og tilsæt alle smags giverne. Rul dejen sammen og ælt det hele godt til smags giverne er nævnt fordelt
  • Form dejen til en cirkel, et brød eller den form du lige har lyst til og lad dejen efterhæve i ca. en halv time
  • Bag brødet i en forvarmet ovn på 200 grader i 25 min, plus/minus

Noter

Alle krydderurter kan skiftes ud med det du kan lide eller lige har i nærheden. Prøv også med små feta stykker, hakkede oliven eller hvad du lige syntes passer til din ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering