Karamelkage

Lidt som drømmekage topping, men mere klistret

Karamelkage

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

Bunden

  • 175 g smør
  • 200 g farin
  • 75 g kokosmel
  • 200 g hvedemel

Karamel lag

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 4 spsk sirup
  • 50 g smør

Chokoladetop

  • 125 g mørk chokolade
  • 25 g smør

Sådan gør du
 

Bunden

  • Smelt smør og rør det sammen med farin, kokos og mel. Bag bunden i et smurt ovnfastfad i ca 15. min. ved 175 grader

Karamelfyld

  • Kom kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og kog det langsomt op. Rør i det indtil det tykner og har fået en let gylden farve. Det tager omkring 10 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen og hæld karamelfyldet på Kom kagen i ovnen igen, indtil kamellen føles fast, ca. 10-15 min.

Chokoladelaget

  • Smelt smørret i en lille gryse, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
  • Hæld chokoladen oven den let afkølede kage
  • Lad kagen og chokoladen køle helt af inden kagen skæres ud, det giver de pæneste stykker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering