Lidt som drømmekage topping, men mere klistret
Karamelkage
Ingredienser
Bunden
- 175 g smør
- 200 g farin
- 75 g kokosmel
- 200 g hvedemel
Karamel lag
- 1 ds kondenseret mælk
- 4 spsk sirup
- 50 g smør
Chokoladetop
- 125 g mørk chokolade
- 25 g smør
Sådan gør du
Bunden
- Smelt smør og rør det sammen med farin, kokos og mel. Bag bunden i et smurt ovnfastfad i ca 15. min. ved 175 grader
Karamelfyld
- Kom kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og kog det langsomt op. Rør i det indtil det tykner og har fået en let gylden farve. Det tager omkring 10 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og hæld karamelfyldet på Kom kagen i ovnen igen, indtil kamellen føles fast, ca. 10-15 min.
Chokoladelaget
- Smelt smørret i en lille gryse, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
- Hæld chokoladen oven den let afkølede kage
- Lad kagen og chokoladen køle helt af inden kagen skæres ud, det giver de pæneste stykker
Seneste kommentarer