1/52 – Glutenfri

Min bage udfordring starter her

Første kage er en daim tærte- i stil med den man kan købe i IKEA som jeg er ret vild med.

Efter et lidt udfordrende møde med google-translate så lykkedes det at få en forståelig opskrift ud af det. Den oprindelige opskrift finder du HER

Så for nemhedeskyld har jeg oversat opskriften efter bedste evne.

Daim tærte (glutenfri)

Opskriften er her fra en Hollands blog. Du finder opskriften HER.
Ret Kage
Antal 10

Ingredienser
  

Mandelbund

  • 4 æggehvider 120 til 130 g
  • 150 g sukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 150 g malede mandler med skal

Creme

  • 2 æggeblommer
  • 50 ml fløde
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g blødt smør

Glasur

  • 50 ml fløde
  • 200 g hakket mælkechokolade
  • g Ca 50hakket Daim chokolade
  • a !”Glasur”
  • 200 g hakket mælkechokolade
  • 50 ml fløde
  • g Ca 50hakket Daim chokolade

Sådan gør du
 

Mandelbund

  • Fin mal mandlerne i minihakker/foodprocessor
  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Beklæd en springform med bagepapir, 21 cm
  • Pisk æggehviderne let stiv
  • Tilsæt sukker og bagepulver, pisk til det minder om marengsmasse
  • Vend forsigtig mandlerne i uden at slå alt luftbud af æggene
  • Bag bunden ved 175 grader i 25 til 30 minutter. Sluk for ovnen og lad stå 30 min mere
  • Lad bunden afkøle på en rist
  • Fjern forsigtigt springformen når bunden er kølet af.

Creme

  • Du har nu en glat og skinnende creme
  • På køl med cremen
  • Put æggeblommer, fløde, sukker og vanillesukker i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme. Rør konstant for at undgå at lave røræg
  • Cremen skal tykke, men må ikke koge
  • Del mandelbunden i 2 og brug bunden som top fordi den er mest jævn. Smør den nederste bund med halvdelen af cremen
  • Når du kan trække en finger på bagsiden af ​​en ske og linjen bliver, er cremen klar
  • Lad cremen køle til stuetemperatur og tilsæt derefter det bløde smør i mindre stykker under omrøring så det stille smelter

Samling

  • Så er det på med toppen af mandelbunden der igen smøres med et lag af cremen
  • Daim hakkes og drysses over det øveste lag creme

Glasur

  • Lad kagen sove i køleskabet tik næste dag  så smagene kan blande sig
  • Varm fløden op i en lille gryde, fløden må ikke koge. Fjern gryden fra varmen og tilsæt chokoladen så den smelter i varmen fra fløden. Rør godt så chokoladen bliver jævn og glat. Blandingen skal være tilstrækkelig flydende, så du kan hælde den over kagen. Tilføj eventuelt ekstra fløde, hvis chokoladen er blevet for tyk
  • Drys med mere hakket Daim
  • Lad kagen stå på bordet ca halv time inden servering

Noter

Mit forsøg blev hverken perfekt, smukt eller efter bogen, men smagen er god. Chokolade laget blev ret voldsomt, men creme og bund smagte rigtig godt! Så måske den får et forsøg mere engang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering