En snitte er det ikke rigtig, for den bliver ikke snittet, men stykket ud. Skal de så hedde Lemonstikker? Hmm…
Hindbærsnitter
Ingredienser
- 0,5 vaniljestang eller vanillesukker
- 70 g flormelis
- 150 g smør blødt, ikke smeltet
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 dl vand
Fyld
- 200 g lemon curde eller hindbærmarmelade
Pynt
- 200 g flormelis
- vand
- krymmel eller andet festligt
Sådan gør du
- Jeg bruger den nemme metode
- Op i foodprocessoren kommes mel, smør, sukker, vanille og bagepulver. Blend til smørret er fint delt og det hele ligner rasp
- i med vandet og blend til dejen begynder at samle sig – og ikke længere!
- Hæld dejen ud på bordet og mas den sammen til en klump, dejen skal IKKE æltes!
- Så er det tid til en tur på køl i en halv time eller til du er klar til at bage
- Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med alt fra glas til cookie cutters eller måske bare lave en kæmpe hindbærsnitte? Husk der skal to dele til hver kage
- Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i 7-8 min. ved 190 grader, til de lige begynder at få farve på kanterne
- Halvdelen af bundene smørres med lemon curd, hindbærmarmelade eller hvad du ellers lige kan finde på
- Den anden halvdel pyntes med farvet glasur, krymmel, frysetørret hindbær, glimmer og eller måske bare hvid glasur og farvet krymmel
- Saml snitterne og lad dem hvile lidt så fyldet kan trække lidt ind i kagerne
Seneste kommentarer