Lemonsnitter (Hindbærsnitter)

En snitte er det ikke rigtig, for den bliver ikke snittet, men stykket ud. Skal de så hedde Lemonstikker? Hmm…

Hindbærsnitter

Ret Kage

Ingredienser
  

  • 0,5 vaniljestang eller vanillesukker
  • 70 g flormelis
  • 150 g smør blødt, ikke smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl vand

Fyld

  • 200 g lemon curde eller hindbærmarmelade

Pynt

  • 200 g flormelis
  • vand
  • krymmel eller andet festligt

Sådan gør du
 

  • Jeg bruger den nemme metode
  • Op i foodprocessoren kommes mel, smør, sukker, vanille og bagepulver. Blend til smørret er fint delt og det hele ligner rasp
  • i med vandet og blend til dejen begynder at samle sig – og ikke længere!
  • Hæld dejen ud på bordet og mas den sammen til en klump, dejen skal IKKE æltes!
  • Så er det tid til en tur på køl i en halv time eller til du er klar til at bage
  • Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen med alt fra glas til cookie cutters eller måske bare lave en kæmpe hindbærsnitte? Husk der skal to dele til hver kage
  • Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i 7-8 min. ved 190 grader, til de lige begynder at få farve på kanterne
  • Halvdelen af bundene smørres med lemon curd, hindbærmarmelade eller hvad du ellers lige kan finde på
  • Den anden halvdel pyntes med farvet glasur, krymmel, frysetørret hindbær, glimmer og eller måske bare hvid glasur og farvet krymmel
  • Saml snitterne og lad dem hvile lidt så fyldet kan trække lidt ind i kagerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering