Lidt barndom, lidt efter-skole- snack og lidt jul. Det er vist sådan jeg bedst beskriver mine følelser omkring de her små runde, bløde nogle.
For mange hører havregryns kugler julen til, men jeg må vist indrømme at jeg har spist flest, med en ske, i en skål og ikke som kugler – men som KUGLE. Der var jo ingen grund til at bruge tiden på at rulle dem når det var mig der spiste dem alle, hov.
Elliot var med til at blande og trille. Det var et hit og rengøringen må vi tage os af bagefter.
Havregryns kugler
Måske fattigmands havregryns kugler? Det er ihvertfald ikke luksus udgaven med ganage osv. Men de smager godt, er børnevenlige og forsvinder hurtigt.
Ingredienser
- 250 g smør Blødt
- 150 g flormelis
- 350 g havregryn
- 5 spsk kakaopulver
- 5 tsk vaniljesukker
- 5 spsk Kold kaffe eller mælk
Pynt
- 100 g kokosmel eller sukker
Sådan gør du
- Det hele æltes sammen til en jævn masse
- Tril små kugler og rul dem i kokosmel eller sukker
- Opbevares på køl i op til 3 dage eller i fryseren
Noter
En super børnevenlig opskrift. Det tager 5 min at veje tingene af, 5 min at ælte det sammen og 10 min at rulle massen til kugler. Og 10 min at vaske hænder, hoved, bord osv. men det er så hyggeligt at være sammen i køkkenet!
Seneste kommentarer