Jeg spiser ikke citronmåne, men denne opskrift fra Brødrene Prise er ret god!
Citronmåne
Ingredienser
- 500 g smør
- 500 g sukker
- 500 g hvedemel
- 8 æg
- 0,5 tsk bagepulver
- 3 tsk vanillesukker
- 1 citron saften herfra
- 2 økologiske citroner skallen herfra
Sådan gør du
- Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under omrøring.
- Æggene tilsættes, et ad gangen.
- Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen et par gange og blandes i dejen lidt efter lidt.
- Til sidst tilsættes citronsaft og revet skal.
- Dejen kommes i en rund smørsmurt kageform, der sættes i kold ovn. Temperaturen sættes til 165 grader, og kagerne bages 1 time og 15 min.
- Lad kagen køle af og lav en glasur af citronsaft og florsukker og meget gerne et par dråber knaldgul frugtfarve, hvis dette kan skaffes.
Noter
Jeg bagte en halv portion, og da springformen var forsvundet, blev det til mini måner i muffinforme. Det gjorde bestemt ikke noget dårligt for kagen. Glasuren glemte vi i farten
Seneste kommentarer