Nybagte scones og en varm kop the er altid en god ide. Scones hører sig traditionelt tik eftermiddags teen, men jeg kan også fint spise dem om formiddagen.
Scones
Ingredienser
- 240 g mel
- 1 tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 80 g smør
- 40 g sukker
- 1 1/2 dl kærnemælk mælk kan sagtens bruges
- 25 g mørk chokolade dråber kan undades
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser i en skål. Smuller smørret i, det behøver ikke være så fint så lad bare nogle klumper smør værre, det hjælper med at lave sconesne lidt mere flagedelte.
- Bland derefter mælken i dejen og saml dejen UDEN at ælte dejen. Dejen skal kun lige samles.
- Tryk dejen flad og fold den sammen i 3 lag, tryk den derefter flad igen og fold dejen sammen en sidste gang – det hjælper til at gøre sconesne mere lagdelte.
- Pres dejen flad til ca 1,5 cm tykkelse og skær eller udstik dine scones i ønskes form og størrelse. Jeg skærer dem oftest ud i 12 stykker.
- Placer dem med et par centimeters mellemrum på pladen. De skal ikke hæve inden bagning Pensl sconesne med mælk eller æg – jeg glemmer det oftest men det gør heldigvis ikke noget ved smagen.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 12-15 min. De skal være let gyldne, men ikke mørke
- Afkøl de små lækre sager på en rist og server dem lune med lemoncurd, flødeskum, marmelade, smør eller aller bedst med clutted cream
Noter
De ubagte scones kan fryses og bages når de har tøet i ca 30 min og bages i ca 15 min ved 200 grader
Seneste kommentarer