Ja noget skal jeg jo kalde retten. Den burde nok hedde Siris pastaret, da det er hende jeg har den fra.
En let pastaret hører sig til alles basis opskrifter, de opskirfter som du hurtig kan hive frem fra hukommelsen eller fra den side kogebogen der en mest brugt, den ret du bare ved fungerer.
Det her er en af mine go-to pasta retter, håber i kan lide den.
Hvad erdin yndlings go-to pasta ret?
SU pasta
Ingredienser
- 200 g bacon i tern 1 pakke
- 200 g skinke i strimler 1 pakke
- 1 løg i fine tern
- 1-2 fed presset hvidløg
- 2 spsk timian
- 1/2 flaske hvidvin en der er let drikkelig, men ikke sød
- 0,25 l madlavningsfløde
- 500 g frisk pasta efter egen præferencer
Sådan gør du
- Bacon steges først i gryden for at afgive noget fedt til videre stemning
- Tilsæt løg og skinke- steg videre- det skal ikke tage farve
- Tilsæt hvidløg, timian og hvidvin og lad det stå og hygge sig under låg i gerne 20-40 min. Jo længere tid det hygger sig, jo bedre smag. Kortere tid kan også gøre det. Tilsæt mere hvidvin hvis det når at koge meget ind
- Når det er tæt på spise tid sættes pasta over at koge efter anvisningen på pakken. Jeg bruger helst frisk pasta fordi jeg syntes det er lidt mere lækker
- Så er det i med fløden når pastaen kommes i vandet- så passer det nogen lunde sammen. Fløden skal koge lidt sammen med resten så det hele bliver lidt cremet.
- Server med brød til- man skal jo nødig gå ned på kulhydrater
Noter
Håber du kan lide retten- den er ihvertfald et hit hos os og super nem som sommerhus mad, da der ikke er en masse ingredienser der ikke bliver brugt op
Seneste kommentarer