Jeg havde fundet denne opskrift og på billedet så den så lækker ud! Så den skulle da prøves, men men men… Jeg havde bare ikke lige forventet at den skulle smage af drømmekage topping – jeg hader drømmekage. Så kagen bliver ikke bagt her igen.
Kagen smager godt og karamel laget er en ret lækker detalje, så prøv den hvis du elsker drømmekage og ellers lad være med at bage den.
Opskriften finder du her
Karamelkage
Ingredienser
Bunden
- 175 g smør
- 200 g farin
- 75 g kokosmel
- 200 g hvedemel
Karamel lag
- 1 ds kondenseret mælk
- 4 spsk sirup
- 50 g smør
Chokoladetop
- 125 g mørk chokolade
- 25 g smør
Sådan gør du
Bunden
- Smelt smør og rør det sammen med farin, kokos og mel. Bag bunden i et smurt ovnfastfad i ca 15. min. ved 175 grader
Karamelfyld
- Kom kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og kog det langsomt op. Rør i det indtil det tykner og har fået en let gylden farve. Det tager omkring 10 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og hæld karamelfyldet på Kom kagen i ovnen igen, indtil kamellen føles fast, ca. 10-15 min.
Chokoladelaget
- Smelt smørret i en lille gryse, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
- Hæld chokoladen oven den let afkølede kage
- Lad kagen og chokoladen køle helt af inden kagen skæres ud, det giver de pæneste stykker
Hvor stor skal det ovnfaste fad være?
VH Henriette
Hej Henriette
Jeg mener jeg brugte en på ca 20*25cm