Go Back

Evas fødselsdags boller

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 38 minutter
Ret Brød
Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vand lunken
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 75 g margarine eller smør
  • 500 g mel

Sådan gør du
 

  • Smelt margarinen og lad det køle af
  • Opløs gæret i vandet og tilsæt salt og sukker
  • Tilsæt æg og smeltet margarine
  • Tilsæt melet og ælt i 10 min. Dejen skal være blød og smidig. Dejen er lidt fedtet pga. margarinen, men den er nem at arbejde med
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 min
  • Slå dejen ned og form 16 boller af dejen og sæt dem på en bageplade med papir. Jeg vejer 50g dej af til hver bolle, så de har samme størrelse
  • Lad bollerne hæve 30 min. Pensel evnt bollerne med et sammenpisket æg
  • Bollerne bages i ovnen ved 180 grader i 12 min.

Noter

Jeg bytter ofte 20% hvedemel ud med grahamsmel. Det giver lidt grovere boller men uden at bollerne bliver tungere eller tørrere.