Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Smaller
Normal
Larger
Syltede grønne tomater
Udskriv
Pin Recipe
Ret
Dessert og andet sødt, Grønne fingre, Mad
Ingredienser
0,5
kg
grønne tomater
0,5
dl
eddike
1,5
dl
vand
350
g
rørsukker
2
spsk
vanillesukker
1
stang
vanille
ingefær
ca halv tommeltot størrelse
Sådan gør du
Tomaterne prikkes med en tynd pålægs gaffel, tre-ben eller kødnål. Tomaternes skind skal være helt gennem hullet så tomaterne bliver “møre” og bløde
Bland eddike, vand, sukker og vanille i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet
Tilsæt tomaterne og lad den simre i 15-30 min alt efter tomaternes størrelse. Lad det simre til tomaterne virke møre
Efter 10-20 min tilsættes ingefær
Hæld tomaterne på skoldede glas og dæk tomaterne med lagen. Skær vanillestangen i stykker så hvert glas kan få et stykke i. Sæt straks låg på
Noter
For at forlænge holdbarheden så bruger jeg atamon til at skylde de skoldede glas i.