Go Back

Syltede grønne tomater

Ret Dessert og andet sødt, Grønne fingre, Mad

Ingredienser
  

  • 0,5 kg grønne tomater
  • 0,5 dl eddike
  • 1,5 dl vand
  • 350 g rørsukker
  • 2 spsk vanillesukker
  • 1 stang vanille
  • ingefær ca halv tommeltot størrelse

Sådan gør du
 

  • Tomaterne prikkes med en tynd pålægs gaffel, tre-ben eller kødnål. Tomaternes skind skal være helt gennem hullet så tomaterne bliver “møre” og bløde
  • Bland eddike, vand, sukker og vanille i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet
  • Tilsæt tomaterne og lad den simre i 15-30 min alt efter tomaternes størrelse. Lad det simre til tomaterne virke møre
  • Efter 10-20 min tilsættes ingefær
  • Hæld tomaterne på skoldede glas og dæk tomaterne med lagen. Skær vanillestangen i stykker så hvert glas kan få et stykke i. Sæt straks låg på

Noter

For at forlænge holdbarheden så bruger jeg atamon til at skylde de skoldede glas i.