Bland fuldkornsrugmel og vand og giv det et kort opkog og tilsæt derefter kærnemælk.
Når blandingen er kølet af til håndvarm, opløses gæret og de andre ingredienser blandes i, og dejen æltes sammen til en jævn masse
Lad dejen hæve lunt en times tid
Del dejen i 4 klumper og rum hver klump ud til 1 meters længde og skær pølsen i stykker af 10 cm. eller del hver klump i 10 stykker og form dem til små brød/pølser
Pensel hvert brød med smeltet smør inden i sættes i en bradepande. Pensel alle sider da det gør da brødene ikke vokser sammen under hævning og bagning. Sæt brødene tæt på pladen
Lad brødene hæve lunt i 30 -45 min
Pensel brødene med smeltet smør og drys evnt med havregryn, birkes, sesam eller hvad der lige er i skabet
Bages ved 200 grader i ca. 30 min
Lad brødene køle af på en rist og frys dem evnt herefter