Go Back

Squashkage

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Kagen

  • 500 g squash
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 2 dl olie
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 350 g mel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 50 g solsikkekerner
  • 100 g rosiner

Glasur/topping

  • 200 g philadelphia, original ikke light!
  • 125 flormelis
  • 75 g smør stuetemperatur
  • 1 spsk citron sådan ca

Sådan gør du
 

Kagen

  • Riv squashen fint, du skal ende med at have 500g eller en halv liter
  • Pisk sukker og æg sammen
  • Tilsæt olie og den fint revne squash og bland det sammen
  • Tilsæt solsikkekerner og rosiner
  • Bland natron, bagepulver, salt, kanel, vaniljesukker og mel sammen og si det i den våde blanding
  • Hæld dejen i en springform, bradepande eller hvad du lige vil bage kagen i
  • Bag kagen ved 175 g i ca. 45 min. Husk at tjekke at kagen er gennembagt inden du taget den ud af ovnen Bagetiden varierer alt efter hvilken form du vælger og størrelsen på denne
  • Lad kagen køle helt af inden kagen pyntes med sigtet flormelis, en ostecreme eller det du lige føler for

Glasur/topping

  • Smørret skal være blødt for ellers kommer der smør klumper i glasuren. Pisk smør, flormelis og citron med håndmikser eller i røremaskine, 5 min er nok ikke helt ved siden af
  • Når blandingen er helt glat og jævn, tilsættes Philadelphia og der piskes kun lige til blandingen igen er jævn og glat
  • Jeg puttede glasuren i en sprøjtepose med stjernetyl og smed det i køleskabet et par timer så det kunne sætte sig. Glasuren kan også bare smøres på den afkølede kage med det samme

Noter

Rosinerne kan sagtens undlades hvis i ikke er til rosiner i kager. Prøv evnt at skifte solsikkekernerne ud med hakkede valnødder eller hasselnødder.