180gfrugtæbler, hindbær, rabarber eller anden frugt
2spsksukkertil frugten
2æg
70gsukkertil æggesnaps
100ghvedemel
2tskvaniljesukker
1tskbagepulver
0,5tsksalt
100gmarcipan
75gsmør
Sådan gør du
Rengør frugten og skær den i mindre stykker, ca 1-1,5 cm
Hæld sukker over og vend det rundt og lad det stå
Smelt smørret og stil det til side
Riv marcipanen groft og stil det til side
Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig æggesnaps
Sigt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend det i æggesnapsen
Bland revet marcipan og frugt stykkerne i dejen
Til sidst blandes smeltet smør i dejen og hældes i en smurt springform, ca 20 cm i diameter
Pynt evnt med til ekstra frugt eller mandler
Bages ved 180 grader, ikke varmluft, i ca 45 min eller indtil kagen er gennembagt
Lad kagen køle af og server den som den er, eller med creme fraiche eller måske en lille klat is
Noter
Kagen tager ikke skade af en tur i fryseren, men den holder sig også fin fugtig og lækker i 2-3 dage. Brug det frugt du har i til rådighed, hindbær, brombær, rabarber, blommer, moden pære osv. Halv portion passer til en springform 16 cm diameter.