Go Back

Rocke road kage

Ret Kage

Ingredienser
  

Kagen

  • 115 g smør
  • 60 g kakaopulver
  • 200 g brun farin
  • 1 stort æg sammen pisket
  • 60 g hvedemel
  • 1,25 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker

Topping/fyld

  • 100 g hakkede valnødder
  • 175 g mørk chokolade
  • 80 g mini skumfiduser eller de store skåret i tern
  • 175 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd et fad med bagepapir (20x20cm)
  • Rør smør og kakaopulver sammen i en gryde ved lav varme, til smørret er smeltet og dejen er blank og uden klumper
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt farin, æg, mælk og vanilje i, til det kun lige er blandet sammen
  • Fordel dejen jævnt i fadet
  • Bages i 25-30 minutter, eller til du kan stikke en kødnål i dejen, uden at dejen hænger ved
  • Tag kagen ud af ovnen, og drys et jævnt lag af skumfiduser, hakkede nødder og chokolade over. Bland det lidt sammen på kagen
  • Tilbage i ovnen, i ca 3 minutter, til skumfiduserne er gyldne i kanterne, og chokoladen er smeltet
  • Lad kagen køle på en rist i ca 1 time, inden den kommes på køl til den er helt kold
  • Når kagen er helt kold, kan den skæres i 12 pæne stykker