Go Back

Engelsk frugtkage

Ret Kage

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 175 g sukker
  • 4 æg
  • 1,5 dl rosiner
  • 0,5 dl sukat hakket
  • 0,5 dl syltet appelsinskal
  • 50 g mandler
  • 1 citron revet skal
  • 3 spsk citron saft
  • 3 spsk cognac
  • 210 g mel 3,5 dl
  • 1,5 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Rør blødgjort smør grunding med sukker og tilsøt æggeblommerne et af gangen. Rør godt for hver æggeblomme
  • Bland rosiner, sukat, hakket appelsinskal, smuttede, hakkede mandler og revet skal af citronen, med en kop mel og rør syldet i smørblandingen
  • Bland mel og bagepulverog rør det i dejen, evnt skiftevis med cognac, som giver en fin smag i kagen. Cognac kan erstattes af citronsaft
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i dejen uden at røre luften ud af dem.
  • Fyld dejen i en smurt og rastdrysset bageform og bag på nederste rille i oven ved 175 grader i ca. 1 time eller til kagen er gennembagt(Prøv med en tynd træpind, hvis der hænger rå dej ved pinden må man bage 15 min mere)
  • Lad kagen stå lidt i formen inden den forsigtig vendes ud til afkøling
  • Kagen kan nedfryses men holder sig iøvrigt sagtig og god i flere uger, indpakket i folie