Ret Dessert og andet sødt, Hygge mad, Små kager/portions størrelse, Søde sager
Antal 25stk
Ingredienser
150gsukker
80gglukosesirup
40gvand
90gæggehvider
2spsksukker
1tskvaniljesukker
Chokolade overtræk
200gmørk chokoladegod kvalitet
35gkakaosmør
Sådan gør du
Sukker, vand og glukosesirup koges op til 117 grader
Pisk æggehvider og sukker til skum sammen med vaniljesukker
Når sukkermassen er nået 117 grader piskes den i æggemassen og skummet piskes i 5-6 min til skummet er fast og sejt
Tilsæt smag hvis du syntes, men jeg kan bedst lide den klassiske
Skummet sprøjtes på bunde af kiks, marcipan eller noget tredje du har i skabet. Lad en lille kant af bunden være udækket af skum, det gør det lettere at overdække med chokoladen
Lad nu flødebollen tørre/hvile i en times tid. Nu er det tid til chokoladen
Chokolade
Hakket chokolade og kakaosmør puttes i en mikroovn fast skål
Giv chokoladen 30 sek af gangen og rør godt imellem hver runde til chokoladen begynder at smelte
Giv chokoladen 10 sek af gangen nu til chokoladen er smeltet og rammer 32grader- hverken mere eller minde!
Dyp flødebollerne i chokoladen mens du holder på kiksebunden, drej flødebollen rundt i chokoladen til alt skum er dækket
Drys evnt med kokosmel, frysetørret hindbær, lakridspulver, hakkede nødder, krymmel eller ingen ting