Go Back

Flødeboller

Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 31 minutter
Ret Dessert og andet sødt, Hygge mad, Små kager/portions størrelse, Søde sager
Antal 25 stk

Ingredienser
  

  • 150 g sukker
  • 80 g glukosesirup
  • 40 g vand
  • 90 g æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Chokolade overtræk

  • 200 g mørk chokolade god kvalitet
  • 35 g kakaosmør

Sådan gør du
 

  • Sukker, vand og glukosesirup koges op til 117 grader
  • Pisk æggehvider og sukker til skum sammen med vaniljesukker
  • Når sukkermassen er nået 117 grader piskes den i æggemassen og skummet piskes i 5-6 min til skummet er fast og sejt
  • Tilsæt smag hvis du syntes, men jeg kan bedst lide den klassiske
  • Skummet sprøjtes på bunde af kiks, marcipan eller noget tredje du har i skabet. Lad en lille kant af bunden være udækket af skum, det gør det lettere at overdække med chokoladen
  • Lad nu flødebollen tørre/hvile i en times tid. Nu er det tid til chokoladen

Chokolade

  • Hakket chokolade og kakaosmør puttes i en mikroovn fast skål
  • Giv chokoladen 30 sek af gangen og rør godt imellem hver runde til chokoladen begynder at smelte
  • Giv chokoladen 10 sek af gangen nu til chokoladen er smeltet og rammer 32grader- hverken mere eller minde!
  • Dyp flødebollerne i chokoladen mens du holder på kiksebunden, drej flødebollen rundt i chokoladen til alt skum er dækket
  • Drys evnt med kokosmel, frysetørret hindbær, lakridspulver, hakkede nødder, krymmel eller ingen ting
  • Opbevares på køl eller i maven i godt selvskab