Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pebernødder
Krydrede pebernødder der lige passet til en pladefuld.
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Samlet tid
56
minutter
min
Ret
For børn, Jul og vinter, Kage, Opskrifter, Småkager
Antal
1
Plade
Ingredienser
75
g
sukker
75
g
smør
150
g
mel
1
tsk
vaniljesukker
0,25
tsk
hvid peber
0,5
tsk
stødt kardemom
0,5
tsk
stødt kanel
1
spsk
fløde
eller vand
Sådan gør du
Uden køkkenmaskine
Smør og mel smuldres sammen til det ligner rasp
Alle tørre ingredienser tilsættes og blandes i
Tilsæt vand og mas dejen sammen til en klump med hænderne, varmen fra hænderne gør at smørret bliver blødt og dejen kan hænge sammen
Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time til dagen efter- alt efter hvor lang tid du har. Og har du ikke tid, så spring hviletiden over
Dejen rulles til fingertykke pølser og skæres i små stykker af ca 1 cm. Put dem på bageplade med papir
Bag pebernødderne i ca 10 minutter ved 180 grader
Den ultra nemme måde
Smør og mel køres til smulder på en foodprocessor
Tilsæt resten af ingredienserne og kør kort på maskinen
Brug hænderne til at samle dejen til en kugle. Varmen fra hænderne gør smørret blødt og får dejen til at hænge sammen
Lad dejen hvide i køleskabet hvis du har tid, alt fra 1 time til 1 dag.
Tril dejen til lange fingertykke pølser og skær dem i 1 cm stykker. Placer på bageplade med papir
Bages i ca 10 minutter ved 190 grader