Go Back

Kyskager, marengs eller sukker skyer?

De ultimativt sjoveste ''marengs'' men ikke de bedste på smag
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 12 minutter
Ret For børn, Forside, Opskrifter, Søde sager

Ingredienser
  

  • 20 g æggehvider
  • 150 g flormelis

Sådan gør du
 

  • Æg og sukker æltes sammen til det føles som modellervoks. Tilsæt evnt lidt mere flormelis eller hold igen med det sidste, for at få en mast modellerbar masse
  • Form massen til små kugler, 1,5-2 cm i diameter. Placer dem på mindre stykker bagepapir, på en tallerken der tåler mikroovn
  • Ind i mikroovnen i 60-80 sek. til de er hævet godt op. Vent 30-60 sek. med at åbne ovnen, for åbner du den for hurtigt falder kagerne sammen

Noter

Det er altså ret sjovt at lave, men de smager ikke som klassiske kyskager/marengs. De er meget tørre og smuldre meget nemt. Men som en hurtig kage aktivitet til børnene, er det super!