Go Back

Madbrød med kryddersmør

Ret Brød
Antal 2 brød

Ingredienser
  

Dej

  • 15 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 dl tykmælk eller andet surmælks produkt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 500 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel eller fuldkorns hvedemel

Fyld

  • 100 g kryddersmør

Sådan gør du
 

  • Gæret opløses i vanden sammen med salt
  • TIlsæt tykmælk og sukker
  • Ælt melet i lidt af gangen og ælt dejen godt i gennem til den er smidig
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
  • Slå dejen den og ælt den igennem, del den i 2 og rul hver klump til en firkant på ca 25*30 cm
  • Fordel kryddersmørret på hver firkant og rul dejen sammen. Flet brøddet som en af de 2 forslag herunder
  • Brødene efter hæves 30 min
  • Brødene bages på bageplade med papir ved 200 grader i 15-20 min

Formning 1

  • Den sammen rullede dej skæres igennem på langs, på nær 2 cm i toppen. De 2 ender vendes så snittet er synligt og enderne flettes sammen over hinanden

Formning 2

  • Den sammenrullede dej skæres igennem på tværs, som til kanel snegle, men der skæres ikke helt igennem. "Sneglene" vendes skiftevis til hver side så det ligner lidt noget flet værk