Go Back

Vanilje kranse

Ret Kage

Ingredienser
  

  • 500 g hvedemel
  • 375 g smør eller margarine
  • 250 g sukker
  • 1 stang vanilje eller 5 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Smør og mel smuldres sammen. Det kan også køres på foodprocessor til det ligner rasp
  • Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mas kornene sammen med lidt sukker så kornene bliver delt fra hinanden De tørre ingredienser blandes i melet
  • Til sidst æltes ægget i og dejen samles til en ensartet dej. Dejen skal ikke æltes!
  • Dejen sættes på køl. gerne til næste dag
  • Dejen køres igennem kødhakkeren med en stjerneform på, skærer i stykker og samles til en ring
  • Bages ved 190-200 grader i 8-10 min

Noter

Mel og smør smuldrede jeg i foodprocessoren fordi jeg ikke lige gad at smuldre det sammen. 
Hvis du ikke har en kødhakke, kan dejes sagtens rulles til lillefinger-tynde pølser og samles til en ring og bages som instrueret