200gblandede frø og kernersolsikkefrø, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner osv.
0,25dlrapsolie
0,25dlvand
0,25dlloppefrøskaller
1dlgulerødderfint revne
0,5tsksalt
2æg
Sådan gør du
Dagen før du vil bage lægges mandlerne i blød i vand, i køleskabet. Mandlerne svulmer op og bliver mere saftige og lækre.
Så blev det bage dag - æggene piskes let sammen med en gaffel og resten af ingredienserne blandes i. Det skal hverken æltes eller pistes, bare blandes godt
En rugbrødsform fores med bagepapir og massen hældes i
Bages i oven ved 160 grader i ca. 1 time. Kig evnt. til det undervejs
Lad brødet køle af inden det skæres ud. Jeg skærer hele brødet i skiver af en gang og opbevarer i en bøtte i køleskabet og noget i fryseren, så holder det nemlig længere
Noter
Personligt bryder jeg mig ikke om græskarkerner, så derfor undgår jeg dem i alt jeg bager. Jeg erstatter dem med andre kerner for at opnå samme mængde. Mandlerne kan også skiftes ud med valnødder, hasselnødder eller måske en blanding, alt efter hvad du selv er til