
Antal personer |
brød
|
Ingredienser
Dej
- 15 g gær
- 4 dl lunken vand
- 1 dl tykmælk eller andet surmælks produkt
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 500 g hvedemel
- 50 g grahamsmel eller fuldkorns hvedemel
Fyld
- 100 g kryddersmør
Ingredienser
Dej
Fyld
|
![]() |
Instruktioner
- Gæret opløses i vanden sammen med salt
- TIlsæt tykmælk og sukker
- Ælt melet i lidt af gangen og ælt dejen godt i gennem til den er smidig
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
- Slå dejen den og ælt den igennem, del den i 2 og rul hver klump til en firkant på ca 25*30 cm
- Fordel kryddersmørret på hver firkant og rul dejen sammen. Flet brøddet som en af de 2 forslag herunder
- Brødene efter hæves 30 min
- Brødene bages på bageplade med papir ved 200 grader i 15-20 min
Formning 1
- Den sammen rullede dej skæres igennem på langs, på nær 2 cm i toppen. De 2 ender vendes så snittet er synligt og enderne flettes sammen over hinanden
Formning 2
- Den sammenrullede dej skæres igennem på tværs, som til kanel snegle, men der skæres ikke helt igennem. "Sneglene" vendes skiftevis til hver side så det ligner lidt noget flet værk