Vores ældste søn siger ikke banan, men bamam. Så her min bamamkage. Håber du bliver lige så glad for den som os.
Antal personer |
|
Ingredienser
- 230 g sukker
- 120 g margarine eller smør
- 2 æg
- 2-3 bananer modne
- 25 g hasselnødder kan undlades
- 0.25 tsk salt
- 1 tsk natron
- 1 tsk vanillesukker
- 0,75 dl kærnemælk
- 190 g mel
Topping
- 150 g chokolade.
Ingredienser
Topping
|
|
Instruktioner
Kagen
- Pisk margarine og sukker sammen
- Mos bananerne godt og bland det i sukkeret sammen med æg, kærnemælk, nødder, salt, vanille, natron og hakkede hasselnødder
- Tilsidst tilsættes melet og det hele blandes til en jævn dej
- Bages i alt fra rugbrødsform, springform eller bradepande. Bag i ca 35 min ved 200 grader
Topping
- Hak chokoladen og drys den oven kagen så snart den kommer ud af ovnen. Varmen fra kagen vil smelte chokoladen
- Alternativt kan chokoladen smeltet over vandbad og smøres på efterfølgende- men hvorfor skabe mere opvask end højst nødvendig
Recipe Notes
Nødderne kan sagtens undværes.
Det ultra nemme chokolade låg er at putte pålægschokolade på når kagen stadig er varm. Ingen hakken, dryssen eller smelten.