36/52 – Karamelkage

Jeg havde fundet denne opskrift og på billedet så den så lækker ud! Så den skulle da prøves, men men men… Jeg havde bare ikke lige forventet at den skulle smage af drømmekage topping – jeg hader drømmekage. Så kagen bliver ikke bagt her igen.

Kagen smager godt og karamel laget er en ret lækker detalje, så prøv den hvis du elsker drømmekage og ellers lad være med at bage den.

Opskriften finder du her

Karamelkage

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

Bunden

  • 175 g smør
  • 200 g farin
  • 75 g kokosmel
  • 200 g hvedemel

Karamel lag

  • 1 ds kondenseret mælk
  • 4 spsk sirup
  • 50 g smør

Chokoladetop

  • 125 g mørk chokolade
  • 25 g smør

Sådan gør du
 

Bunden

  • Smelt smør og rør det sammen med farin, kokos og mel. Bag bunden i et smurt ovnfastfad i ca 15. min. ved 175 grader

Karamelfyld

  • Kom kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og kog det langsomt op. Rør i det indtil det tykner og har fået en let gylden farve. Det tager omkring 10 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen og hæld karamelfyldet på Kom kagen i ovnen igen, indtil kamellen føles fast, ca. 10-15 min.

Chokoladelaget

  • Smelt smørret i en lille gryse, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
  • Hæld chokoladen oven den let afkølede kage
  • Lad kagen og chokoladen køle helt af inden kagen skæres ud, det giver de pæneste stykker

2 kommentarer

Skriv et svar til Henriette Kaspersen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering